Utilitati

Acasă Forums Altele Utilitati

Viewing 4 reply threads
  • Author
      ovidius
      Participant

Intrebare : A procedat cineva la vreo procedura sau la vreo formalitate de achizitie de servicii de utilitati ? Intrebarea era retorica, raspunsul la urmatoarea intrebare imi suscita interesul : Acel cineva de mai sus, vrea sa-si impartaseasca experienta sa cu noi ? In cel mai rau caz pe e-mail-ul slimac_ovidiu@yahoo.com, stiind ca sunt discretia intruchipata ! Am discutii aprinse cu "Conetabilul" (ghilimelele sunt puse dinadins) pe tema : de ce am face o procedura (chiar si interna) pentru : gaz, curent, apa, telefonie, etc. – adica, tot ceea ce reprezinta utilitati ? Va multumesc anticipat, ovidiu

Intrebare : A procedat cineva la vreo procedura sau la vreo formalitate de achizitie de servicii de utilitati ? Intrebarea era retorica, raspunsul la urmatoarea intrebare imi suscita interesul : Acel cineva de mai sus, vrea sa-si impartaseasca experienta sa cu noi ? In cel mai rau caz pe e-mail-ul slimac_ovidiu@yahoo.com, stiind ca sunt discretia intruchipata ! Am discutii aprinse cu "Conetabilul" (ghilimelele sunt puse dinadins) pe tema : de ce am face o procedura (chiar si interna) pentru : gaz, curent, apa, telefonie, etc. – adica, tot ceea ce reprezinta utilitati ? Va multumesc anticipat, ovidiu

bogdan
      Participant

Adica contabilu’ vrea procedura? Da’ ce treaba are el cu achizitiile?
      Am mai pus si eu intrebarea asta cu utilitatile, dar se pare ca nu a facut nimeni, din moment ce nu am primit raspuns. Da’ cine stie, poate esti tu mai norocos :))
      La o discutie cu reprezentantii UCVAP, acestia au spus ca sa folosim BV si SEAP-ul pt achizitia utilitatilor, dar nu ne-au luminat si cum anume.

ovidius
      Participant

conetabilu’ doreste sa mearga in continuare cu cei cu care a incheiat contract de telefonie (fara sa-mi spuna nimic!) anul trecut, iar eu vroiam sa fac o achizitie (directa sau printr-o procedura) (sic!) si normal ca ma gandeam in principal … la gaz, curent, apa, etc.

mady
      Participant

Legislatia ne poate intradevar ajuta daca avem rabdare sa o studiem.Si acum sa o luam punct cu punct :
      – la serviciile de colectare gunoi menajer cate firme aveti in oras ? Daca nu sunt 2 cel putin e clar ca nici nu ai cu cine sa negociezi;care este valoarea anuala a contractului ? daca depaseste 15.000 euro/an ai putea aplica negociere fara publicare de anunt bazat pe motive tehnice ( ca numai o firma poate livra aceste servicii !)
      – la apa e clar aceeasi discutie si exista sigur un contract de concesiune al serviciului de distributie apa potabila incheiat intre consiliul local si firma care presteaza acest serviciudeci nu prea ai de ales.
      – la energie ma refer la gaze in special -unde cunosc mai bine situatia – piata este liberalizata si poti alege dintre mai multi furnizori licentiati.
      Referitor la disputa interna cu dep.contabilitate: nu e rau sa incercati sa aveti o colaborare cat mai buna cu departamentele companiei Dvs.Zic asta pt.ca uneori pot avea idei bune si in fata unui evantual control veti avea o pozitie comuna !

ovidius
        Participant

“( ca numai o firma poate livra aceste servicii !)” nu sta in picioare din punct de vedere al legalitatii justificarii alegerii procedurii !

poate ma vei lamuri, pe un caz mai concret, eventual de acolo de unde sti situatia mai bine, recte de la energie, in special gaze (unde culmea – spui ca : “piata este liberalizata si poti alege dintre mai multi furnizori licentiati.”)

ovidiu

bogdan
      Participant

In conditiile in care exista monopol pe piata referitor la apa si salubritate, atunci nu prea am de ales. Iar daca am de gand sa fac o negociere, trebuie sa am si cu cine. In conditiile in care furnizorul spune:mai baieti, noi nu negociem nimic. Daca va convine bine, daca nu, iar bine.
      Referitor la gaze si electricitate, s-a liberalizat piata, dar pe zone. Adica sunt 4-5 zone in care actioneaza cate o firma. Daca eu sunt in zona de sud, cum pot cumpara gaze de la un furnizor din zona de nord, sau direct de la Gazprom? La electricitate stiu ca se pot inchiria de alti furnizori liniile de inalta tensiune. Cu toate acestea, din punctul meu de vedere, a face achizitie pt utilitati, in conditiile descrise mai sus, este doar un simulacru.
      Ovidius – contabilitatea intocmeste contracte?

ovidius
        Participant

e doar un simulacru, acolo unde ar fi … si vad ca nimeni nu se inghesuie sa-mi spuna cum s-a procedat pentru aceste achizitii de utilitati !

nu bogdane, tot io intocmesc si contractele, avem si “ospiciu” juridic daca vroiai sa sti (!) – aici am io o vorba, despre unele personaje care populeaza aceste oficii, cum ca, au ceva in comun cu aceste oficii juridice doar prin asocierea numelui lor cu ele : adicatelea, parca s-ar numi : jurist anca, jurist marius, jurist ovidiu, ca sa dau cateva exemple ce n-au nimic comun cu realitatea care oricum, este mai tare ca filmul !

ha, ha …

ar fi trebuit sa zic si ca ultima fraza este un pamflet si trebuie tratata ca atare, doar ca nu cunosc doctorul ce o va trata, pe ea, pe fraza …

ovidiu

Viewing 4 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.