S-au abrogat modele de contract FIDIC

Acasă Forums Despre contractele de lucrari (inclusiv FIDIC) S-au abrogat modele de contract FIDIC

Viewing 2 reply threads
  • Author
      admin
      Keymaster

In Monitorul Oficial nr. 344/22.05.2009 s-a publicat Ordinul 1.059/555/306/2009 al ministrului finantelor publice, al ministrului transporturilor si infrastructurii si al ministrului dezvoltarii regionale si locuintei privind abrogarea Ordinului ministrului economiei si finantelor, al ministrului transporturilor si al ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintei nr. 915/465/415/2008 pentru aprobarea conditiilor contractuale generale si speciale la incheierea contractelor de lucrari.

Prin urmare, modele de contract FIDIC nu mai sunt obligatorii. Sa vedem pentru cat timp!

In Monitorul Oficial nr. 344/22.05.2009 s-a publicat Ordinul 1.059/555/306/2009 al ministrului finantelor publice, al ministrului transporturilor si infrastructurii si al ministrului dezvoltarii regionale si locuintei privind abrogarea Ordinului ministrului economiei si finantelor, al ministrului transporturilor si al ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintei nr. 915/465/415/2008 pentru aprobarea conditiilor contractuale generale si speciale la incheierea contractelor de lucrari.

Prin urmare, modele de contract FIDIC nu mai sunt obligatorii. Sa vedem pentru cat timp!

anda.maxim
      Participant

Incredibil! Ordinul 155/2006 abrogat, ordinul 915/2008 abrogat! Si, pana la noi ordine? Facem cum dorim fiecare? Aproape imposibil de crezut, dar uite ca la noi se poate!!!!!!!!!!!!!!!

admin
        Keymaster

Asa se pare! Fiecare autoritate contractanta va folosi modelul propriu de contract care poate avea sau nu legatura cu cele vehiculate in Ordinul ANRMAP 155/2006 si Ordinul comun 915/2008.

anda.maxim
          Participant

Foarte frumos, felicitarile noastre legiuitorilor! Ca s-au luat bani Phare pt. implementarea si “armonizarea” legislatiei romanesti cu cea europeana si s-au platit firme din exterior care sa ne invete si sa intocmeasca ghiduri de utilizare!!! Si am fost toti la cursuri pentru conditiile Fidic si am citit legislatie multa si stufoasa si ne-am chinuit sa intelegem si sa aplicam corect aceste norme!
          Si multa vreme ord. 155/2006 a “functionat” in paralel cu ord 915/2008 astfel incat (cum s-a aratat si pe acest forum) AC nu mai stia ce model de contract de lucrari sa aplice: cel cunoscut din ord 155/2006 sau conditiile FIDIC, dificile de altfel pt. necunoscatori si greu de inteles pe alocuri chiar si pt. initiati!
          Si cate firme au platiti bani grei sa-si instruiasca oamenii pe aceste conditii………………Si acum le abroga! Bataie de joc!!!

eleni
          Participant

am inceput o procedura de atribuire a unui contract de lucrari prin cerere de oferta pe data de 20 mai ,,,si in documentatia de atribuire am pus modelul de contract fidic…acum ca acesta nu mai este obligatoriu …eu ce voi face atunci cand voi ajunge la momentul semnarii efective a contractului cu ofertantul castigator?? ce model de contract voi putea folosi: oricare? sau cel prezentat in documentatia de atribuire, adica fidic???? va multumesc ….

soimulescu
            Participant

de principiu ar trebui sa se aplice legislatia in vigoare la data emiterii anuntului de licitatie. adica inclusiv ordinul 915. alternativ, ar trebui ca ordinele de aborgare sa includa dispozitii tranzitorii,c eea ce in cazul de fata
            nu s-a intamplat

soimulescu
      Participant

ar fi interesant de stiut care este motivul acestei abrogari la mai putin un an de la emitere. este posibil sa aiba legatura cu ingfiintarea instantelor specializate in constructii pentru eliminarea DAB/ CAD si a competentei arbitrale?

Viewing 2 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.