Renuntare la o achizitie directa in SEAP ?

Viewing 4 reply threads
  • Author
      Sebi_78
      Participant

Buna ziua! Am facut o achizitie folosind catalogul pentru cumparari directe din SEAP, si in urma unei neintelegeri cu colegii de la departamentul financiar contabil al institutiei publice in care lucrez am constatat faptul ca nu mai exista fonduri pentru plata respectivei achizitii. Am discutat cu firma careia i-am atribuit achizitia si ei sunt de acord cu renuntarea la aceasta achizitie, dar nu stim cum sa procedam pentru a sterge respectiva achizitie din SEAP. Va multumesc!

Buna ziua! Am facut o achizitie folosind catalogul pentru cumparari directe din SEAP, si in urma unei neintelegeri cu colegii de la departamentul financiar contabil al institutiei publice in care lucrez am constatat faptul ca nu mai exista fonduri pentru plata respectivei achizitii. Am discutat cu firma careia i-am atribuit achizitia si ei sunt de acord cu renuntarea la aceasta achizitie, dar nu stim cum sa procedam pentru a sterge respectiva achizitie din SEAP. Va multumesc!

bogdan
      Participant

Nu stou ce sa zic..este o situatie inedita pt mine. Ai sunta la SEAP?

Sebi_78
      Participant

Nu am sunat, ma gandeam ca s-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie, problema este ca oricum respectiva achizitie va trebui realizata anul acesta, dar cred ca voi avea fonduri pentru aceasta la inceputul trimestrului viitor, iar preturile de achizitie nu vor stagna la nivelul actual in mod cert. Voi trimite luni un mail la anrmap sa vad cum as putea rezolva problema. Oricum, de acum inainte voi tine si eu o evidenta a sumelor disponibile la articolele bugetare care ma intereseaza , pt ca am observat ca altfel nu se poate, si nu prea intereseaza pe nimeni problemele care se pot ivi din cauza unei comunicari proaste intre departamente/birouri/compartimente.

bogdan
        Participant

Eu cer si primesc de la contabilitate bugetul si rectificarile ulterioare. In functie de acesta, lunar, intocmesc cererea de credite si tin cont atunci cand planuiesc o achizitie. Daca bugetul prevede 0 lei la art. bugetar respectiv, nu initiez achizitia. Daca am bani prevazuti acolo, verific ce cheltuieli am mai facut pe acel art. bugetar. Ca sa am o evidenta stricta, am facut un caiet impartit pe articole bugetare. Fiecare factura o inregistrez la art. bugetar aferent. Astfel, cand ma uit in caiet la reparatii curente, de exemplu, gasesc nr. de ordonantare, nr. factura, data emiterii, societatea emitenta, suma, eventual observatii. In momentul cand contabilitatea plateste factura, notez asta in caiet. Caietul este completat de un program “SAGA B” pe care l-am descarcat gratuit de pe net (folosirea este gratuita, dar mentenanta se plateste), in care fac ordonantarile. A fost mai greu vreo 2 zile pana am inteles cum functioneaza. Aceste 2 instrumente si programelul in care tin evidenta cheltuielilor pe coduri cpv, mi-au usurat munca. In felul acesta nu mai depind de contabilitate, ci am devenit parteneri.

Sebi_78
          Participant

Voi proceda si eu in acelasi fel. Multumesc frumos pentru idei. La institutia in care imi desfasor activitatea bugetul e tinut ca un document secret , trebuie sa rogi frumos pentru a afla sumele exacte…dar voi pune capat acestei practici, la articolele bugetare care privesc activitatea mea.

bogdan
            Participant

Si la noi a avut caracter secret pana de curand, dar am procedat oficial, in sensul ca am apelat la adrese oficiale. Nemaiputand sa-mi dea flit prin viu grai, si-au schimbat atitudinea, pt ca ar fi trebuit sa-si asume raspunderea in scris.

Geanina
        Participant

Buna ziua,

Am id-ul dvs. dupa forumul de achizitii, unde ati postat o intrebare privind renuntarea la o achizitie directa in SEAP.

La fel ca si dvs. am discutat cu firma careia i-am atribuit achizitia si ei sunt de acord cu renuntarea la aceasta achizitie, dar nu stim cum sa procedam pentru a sterge respectiva achizitie din SEAP.

Cum ati rezolvat sa renuntati la achizitie? Ati vorbit la SEAP?

Astept va rog mult un raspuns de la dvs. pe adresa de email geanin.valean@yahoo.com sau pe mess la aceeasi adresa.

Va doresc un PASTE FERICIT !

Geanina V.

LILI
      Participant

Ai gasit rezolvarea?

Sebi_78
        Participant

“In momentul in care transmiteti catre ANRMAP raportul anual va apare o diferenta intre ceea ce raportati dumneavoastra si ceea ce apare in SEAP, iar acest lucru poate fi justificat.” Acest raspuns l-am primit de la cineva care lucreaza la anrmap…acum nu stiu exact cum se vor desfasura lucrurile , oricum sunt satul de betzele in roate care se pun de la contabilitatate, acum nu mai incep nici o achizitie pana cand nu ajunge referatul la ei si ei confirma printr-o viza faptul ca exista fonduri.

bogdan
      Participant

S-a mai discutat pe undeva despre asta si chiar venise cineva cu solutia dupa o discutie cu cei de la ASSI.
      Gata, am gasit: http://forumachizitii.ro/node/738

Viewing 4 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.