Acasă › Forums › Despre contractele de lucrari (inclusiv FIDIC) › referitor la forma scurta de contract tip FIDIC
- This topic has 6 replies, 6 voices, and was last updated 13 years, 10 months ago by
timoteos.
-
AuthorPosts
-
-
12/02/2009 at 07:18 #4388
admin
KeymasterIntrebare utilizator:
"Ce reprezinta procentul de retinere 5% prevazut in Anexa, cu referire la sub clauza 11.3?
Garantia de buna executie se poate constitui prin retineri succesive din facturi sau e obligatoriu a se constitui cu 15 zile inainte de data intrarii in vigoare a Acordului, asa cum este prevazut in Conditii speciale, sub clauza 4.4?
Care sunt riscurile Beneficiarului daca nu se solicita Antreprenorului asigurarile cuprinse in Anexa, sub-clauza 14.1?In cazul in care Antrenorului i se cer aceste asigurari valoarea acestora trebuie sa fie, in mod obligatoriu valoarea Acordului + 15%, asa cum este specificat in Anexa?
In cazul formei scurte de contract se pot prevedea actualizari ale pretului contractului? Daca da, care sunt modalitatile de actualizare a pretului contractului?"
Intrebare utilizator:
"Ce reprezinta procentul de retinere 5% prevazut in Anexa, cu referire la sub clauza 11.3?
Garantia de buna executie se poate constitui prin retineri succesive din facturi sau e obligatoriu a se constitui cu 15 zile inainte de data intrarii in vigoare a Acordului, asa cum este prevazut in Conditii speciale, sub clauza 4.4?
Care sunt riscurile Beneficiarului daca nu se solicita Antreprenorului asigurarile cuprinse in Anexa, sub-clauza 14.1?In cazul in care Antrenorului i se cer aceste asigurari valoarea acestora trebuie sa fie, in mod obligatoriu valoarea Acordului + 15%, asa cum este specificat in Anexa?
In cazul formei scurte de contract se pot prevedea actualizari ale pretului contractului? Daca da, care sunt modalitatile de actualizare a pretului contractului?"
-
12/02/2009 at 15:13 #7464
anda.maxim
ParticipantCitind clauza 11.3 rezulta ca este vorba de retinerile pe care le face Beneficiarul (garantia + altele eventuale (materiale platite in avans, alte avansuri, etc)). Consituirea garantiei se face dupa metoda agreata de parti, metoda care se specifica in Anexa. Din experienta, poate fi: 1)0.5% initial+retineri succesive din sit de plata lunare, pe parcursul lucrarii ;2) toata garantia la inceputul lucrarii-metoda neagreata de antreprenori,in cuantumul specificat in anexa; 3) prin scrisoare de garantie bancara.
Concluzie: Anexa primeaza, ce scrieti acolo, asta e. Anexa cuprinde toate sub-clauzele care au nevoie de date punctuale, specifice.
In legatura cu asigurarile……..trebuie sa vedem anexa dvs. Asa, din ce scrieti, riscurile sunt usor de banuit: furt, accidente de munca, etc. care pot afecta antreprenorul si capacitatea sa de a finaliza in ond optime si la timp, lucrarea. Valoarea asigurarilor nu trebuie sa fie neaparat val acord +5%. Sa nu uitam ca: “Contractul este legea partilor”. In modelul de anexa se SUGEREAZA val acord+15%. Puteti lua legatura cu o firma de asigurari ca sa vedeti ce posibilitati exista. In general, asigurarile si cuantumul acestora sunt la mana beneficiarului, el le cere sau nu.
Se pot prevedea actualizari in forma scurta de contract. Intrati pe adresa de mail: http://portalmfp.mfinante.ro/wps/portal/!ut/p/.cmd/cs/.ce/7_0_A/.s/7_0_1NVC/_s.7_0_A/7_0_1NVC;jsessionid=0000w7xupahgRCrgVHzHeLgu6GM:1139eljn3
Acesta este ghidul de utilizare a cond speciale de contract , de pe situl MF. (vezi pag 135 – ultimul paragraf de la clauza 11.1).Pt alte lamuriri – dati-ne mai multe detalii efective. Cine sunteti dvs – antreprenor sau beneficiar? Ce influenta si ce modificari aveti capacitatea si potenta sa aduceti documentelor contractuale? – depinde foarte tare de pozitia in care va aflati – antreprenor sau beneficiar.
Cu stima,
Anda Maxim
-
13/03/2009 at 05:08 #7540
mona.caba
ParticipantBuna ziua,
Din cate am inteles aveti experienta in intocmirea contractelor FIDIC. Eu sunt interesata de forma scurta. Nu am mai intocmit pana acum un astfel de contract si pot sa spun ca din ceea ce am citit pe site-ul MF nu am fost lamurita. Am inteles doar ca trebuie sa contina Acordul+Conditii Generale+Conditii Speciale+Anexa. Stiu ca datele sunt confidentiale insa m-ati ajuta foarte mult daca mi-ati putea trimite o forma completata ca sa-mi dau seama ce am de facut….bineinteles cu pastrarea confidentialitatii informatiilor.Adresa mea de e-mail este liz_ro2003@yahoo.com. Precizez ca am calitatea de Beneficiar.Va multumesc
-
-
13/03/2009 at 09:07 #7541
eleni
Participantas dori si eu va rog un model de contract fidic , forma scurta completat, caci nu am mai lucrat pana acum cu astfel de contracte..precizez ca sunt autoritate contractanta; garantez pastrarea confidentialitatii informatiilor adresa email;ngr_lidia@yahoo.com va multumesc anticipat..
-
21/07/2012 at 20:14 #12972
timoteos
ParticipantBuna seara,
Intrucat mi s-a respins o documentatie pt. canalizare si alimentare cu apa, ANRMAP a trecut la motive respectarea in intregime a noului ORDIN ANRMAP SI MIN. MEDIULUI nr.2266/335 din 2012 pt. documentatii standardizate.
Aici mi se cere sa pregatesc un contract FIDIC rosu, din cate am inteles eu. As avea nevoie urgenta de un model in varianta WORD pt. a-l putea concepe conform cerintelor acestui ORDIN. In ordin se vorbeste ca acest FIDIC ar fi aparut in M.Of. Partea 1 nr.51 bis, dar nu zice in care an?!
Mii de multumiri cui ma poate ajuta.
Oricum am iesit din termenul de 48 de ore pt. retransmitere, dar ma streseaza sefii cu procedura.
Adresa mea de email este fanecld@yahoo.com -
23/07/2012 at 12:40 #12974
-
23/07/2012 at 12:46 #12975
timoteos
ParticipantFane, stii ceva mai multe despre aplicarea acestui ordin?
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.