Acasă › Forums › Despre contractele de lucrari (inclusiv FIDIC) › referitor la contractul de lucrari pentru constructie biserica
- This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 17 years, 7 months ago by
admin.
-
AuthorPosts
-
-
24/10/2008 at 17:43 #4307
anda.maxim
ParticipantDatorita faptului ca a aparut ord 915/2008 (referitor la care este un subiect pe acest forum, unde postez si eu), va rog sa ma consultati in urmatoarea problema: -Trebuie sa inchei un contract prntru constructia unei fundatii la o biserica. Contractul va fi deci cu Parohia X. Parohia X (beneficiarul) nu poate intocmi contractul pt ca nu stie cum. In regula, il facem noi, Antreprenorul. Intrebarea mea este: Parohia X este ea o autoritate contractanta cf. OUG 34/2006? Ce tip de contract sa fac? Forma scurta FIDIC verde? (presupunand ca poate fondurile pt constructia fundatiei vin poate, o parte de la Ministerul cultelor, de ex si sunt bani publici?) sau sa fac un ctr de lucrari normal, cum faceam iainte de aparitia Ord. 915/2008? Va rog sa ma ajutati cu pareri!
Datorita faptului ca a aparut ord 915/2008 (referitor la care este un subiect pe acest forum, unde postez si eu), va rog sa ma consultati in urmatoarea problema: -Trebuie sa inchei un contract prntru constructia unei fundatii la o biserica. Contractul va fi deci cu Parohia X. Parohia X (beneficiarul) nu poate intocmi contractul pt ca nu stie cum. In regula, il facem noi, Antreprenorul. Intrebarea mea este: Parohia X este ea o autoritate contractanta cf. OUG 34/2006? Ce tip de contract sa fac? Forma scurta FIDIC verde? (presupunand ca poate fondurile pt constructia fundatiei vin poate, o parte de la Ministerul cultelor, de ex si sunt bani publici?) sau sa fac un ctr de lucrari normal, cum faceam iainte de aparitia Ord. 915/2008? Va rog sa ma ajutati cu pareri!
-
25/10/2008 at 13:55 #7186
admin
KeymasterConform Legii cultelor nr. 489/2006, cultele din România au personalitate juridică proprie şi se finanţează preponderent din venituri proprii – art. 10 alin. 1 din lege. În acest caz nu se încadrează în definiţia dată autorităţii contractante de art. 8 din OUG 34/2006 şi nici în cazul reglementat la art. 9 lit. c (s.n. operator economic finanţat în proporţie de peste 50% de către o autoritate contractantă).
Pe scurt, puteţi aplica orice model de contract!
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.