organizare licitatie electronica

Viewing 16 reply threads
  • Author
      achizitii_mem
      Participant

In cazul unei lucrari, desi valoarea contractului (executia) este sub pragul de 100.000 euro fara tva, intentionez sa organizez o licitatie electronica 100%.
      Am cateva nelamuriri:
      1. Se numeste o comisie de licitatie, desi teoretic organizarea licitatiei ii revine SEAP-ului?
      2. Pe langa cele 4 note de fundamentare, trimit la SEAP si devizul confidential?
      3. Caietele de sarcini sunt cele date de proiectant? Trimit la SEAP si devizul general?
      4. Valoarea investitiei o iau din deviz, inclusiv diverse si neprevazute?
      5. Eventualele precizari le cer in scris proiectantului?

In cazul unei lucrari, desi valoarea contractului (executia) este sub pragul de 100.000 euro fara tva, intentionez sa organizez o licitatie electronica 100%.
      Am cateva nelamuriri:
      1. Se numeste o comisie de licitatie, desi teoretic organizarea licitatiei ii revine SEAP-ului?
      2. Pe langa cele 4 note de fundamentare, trimit la SEAP si devizul confidential?
      3. Caietele de sarcini sunt cele date de proiectant? Trimit la SEAP si devizul general?
      4. Valoarea investitiei o iau din deviz, inclusiv diverse si neprevazute?
      5. Eventualele precizari le cer in scris proiectantului?

Ana Maria Rizea
      Participant

Ai mai derulat pana in momentul acesta proceduri in SEAP?

achizitii_mem
        Participant

un acord cadru, dar de servicii, nu de lucrari. Daca SEAp-ul organizeaza licitatia, mai tb. comisie la autoritatea contractanta?

Ana Maria Rizea
      Participant

SEAP-ul ia deciziile in cadrul procedurii tale?
      Chiar daca procedura ta de achizitii se desfasoara integral online ( mentionez procedura ):
      – pana la depunerea ofertelor in SEAP trebuie sa ai comisia de evaluare.
      – confidentialul te priveste numai pe tine ca si AC
      -Caietele de sarcini sunt cele date de proiectant si in baza carora ofertantii trebuie sa isi intocmeasca oferta.In sistem nu depui devizul general, dar este o modalitate de justificare a valorii estimate din nota justificativa pe care o are in vedere numai ANAP-ul .
      Valoare investitie fara tva procedura=valoare estimata totala = valoare c+m + max 10% DN=deviz general
      Clarificarile care vor fi solicitate pentru listele de cantitati se rezolva numai de proiectant, el raspunde de ceea ce a dat in caietul de sarcini.

Din analiza intrebarilor tale reiese ca pana in momentul de fata nu ai mai realizat nici o procedura in sistemul SEAP, nu faci diferenta dintre sistem , ANAP, procedura.
      Incerca sa citesti OUG 34 /2006 si 925/2006 precum si noua lege a achizitiilor publice si normele de aplicare.

LiaMia
      Participant

Care sunt pașii într-o astfel de procedură. Sunt într-o situație jenantă. Procedura a fost începută de un coleg care este grav bolnav și sunt pusă în situația de a continua. Nu sunt novice în achiziții publice, nici în modul de lucru pe platforma SEAP, dar nu am realizat nicio procedură cu finalizare prin LE. Nu am mai lucrat în acest domeniu din 2011 și am stat și în șomaj 3 ani.
      Este o achiziție de vaccinuri de uz veterinar împărțită pe loturi. Am citit ghidul dar tot am emoții. Măine începe licitația electronică. Vă rog să-mi acordați asistență tehnică. Mulțumesc!

rodicam
      Participant

Daca azi incepe licitatia electronica presupun ca deja ai intocmit procesul verbal de evaluare integrala initiala.
      Dupa finalizarea licitatiei electronice, ii ceri cistigatorului sa iti confirme noile preturi prin prezentarea formularului de oferta cu noua oferta financiara si intocmesti raportul procedurii.
      Succes!

LiaMia
      Participant

Da. Procesul verbal de evaluare l-am intocmit. Am instiintat ofertantii ca sunt calificati pentru finalizarea procedurii prin licitatie electronica, am inserat ofertele, am fixat data licitatiei electronice, doua runde, cu pauza de o zi, pasul financiar, ora a fost stabilita de SEAP. Programul de desfasurare a LE este intuitiv, sper?!?!
      OK. Merci! Stiam ca ma pot baza pe voi.

LiaMia
      Participant

In aceasta perioada, de desfasurare a celor doua runde, eu nu fac altceva decat sa privesc, da? Dupa aceea vizualizez clasamentul, accept sau resping, zic bine?

mircea_raluca2000
      Participant

Da, in aceste doua runde, tu doar stai si privesti, dupa aceea in baza clasamentului ceri reconfirmarea ofertei celui de pe primul loc, asa cum a zis si rodicam mai sus sau s-ar putea sa fii in situatia sa-i ceri justificarea pretului aparent neobisnuit de scazut ….. si apoi faci raportul.

LiaMia
        Participant

Deja am o primă greșală, dar am rectificat-o. Erau introduse preturile unitare pe fiecare lot si pasul era calculat la valoarea estimata pe intreaga cantitate a lotului. Era un dezastru. M-a atentionat un OE. Am sunat la AADR si o operatoare draguta mi-a spus pasii de urmat. Am suspendat loturile si am reconfigurat. Eu sunt in castig. Am invatat gresind.
        Reconfirmarea ofertei se face tot prin SEAP, la sectiunea intrebari?
        Mulțumesc!

dan_one
      Participant

Soliciti sa ti se depuna in forma scrisa formularul de oferta (din sectiunea Formulare) in care sa se regseasca pretul final rezultat in urma LE.
      Atentie ca daca valoarea este mai mica de 80% din val.estimata , in prealabil de confirmare, cum a zis si Raluca, ceri clarificari privind modul de formare a pretului.

LiaMia
        Participant

OK. Merci!
        Cum se scrie pretul in lei cu virgula, cu punct pentru zecimale?
        Eu trebuie sa inserez o valoare de 72000 lei. Cum scriu?

mircea_raluca2000
      Participant

Asa o scrii, fara nici un punct sau virgula, doar daca aveai zecimale, atunci foloseai punctul pentru delimitare.

mircea_raluca2000
      Participant

Miile le delimiteaza SEAP-ul automat

LiaMia
      Participant

OK. Merci!

LiaMia
      Participant

Am fost la un pas de a mai gresi inca o data din cauza sumelor introduse eronat pe fiecare lot. Mi-am dat seama la interval de o ora dupa ce facusem prima reconfigurare. Am mai citit manualul la capitolul proceduri offline cu finalizare prin LE si am dedus ca nu am completat corect valoarea loturilor. Am suspendat iar fiecare lot si am corectat pretul. A fost un exercitiu util care m-a reconectat la aplicatia achizitiilor prin SEAP.

LiaMia
      Participant

Mulțumesc pentru atenționări! Am ajuns să obțin un preț neobișnuit de scăzut în urma licitației electronice. Am urmat sfaturile voastre. Sper să iasă bine!

LiaMia
      Participant

De ce am ramas in deliberare daca eu am admis si respins corespunzator operatorii economici. Ce trebuie sa mai fac ca sa pot finaliza licitatia electronica? Sa pot genera anuntul de atribuire….

dan_one
      Participant

Dupa ce ai stabilit ofertantul castigator din lista de clasament (prin click pe iconita cu semnul + in cerculet) si asteptarea termenului de contestare si incheierea contractului faci anuntul de atribuire.

LiaMia
      Participant

OK. Merci!

Viewing 16 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.