Acasă › Forums › Achizitii publice prin mijloace electronice (inclusiv raportari catre SEAP) › Nelamurire 20% mijloace electronice
- This topic has 7 replies, 4 voices, and was last updated 16 years, 10 months ago by
bogdan.
-
AuthorPosts
-
-
06/07/2009 at 14:16 #4539
idanisor
Participant
In calculul celor20 % reprezentand achizitii realizate prin mijloace electronice, trebuie sa iau in considerare si valorile facturilor de la telefonul fix si mobil? Mentionez ca am sunat de 2 ori la ANRMAP pentru a ma lamuri asupra acestui aspect , si am primit 2 raspunsuri total opuse (primul telefon- se iau in calcul fara discutii ; al doilea telefon- nu se iau in calcul deoarece sunt considerate utilitati). Acum sunt cetateanul turmentat!!! Voi ce parere aveti, se iau in calcul sau nu?
In calculul celor20 % reprezentand achizitii realizate prin mijloace electronice, trebuie sa iau in considerare si valorile facturilor de la telefonul fix si mobil? Mentionez ca am sunat de 2 ori la ANRMAP pentru a ma lamuri asupra acestui aspect , si am primit 2 raspunsuri total opuse (primul telefon- se iau in calcul fara discutii ; al doilea telefon- nu se iau in calcul deoarece sunt considerate utilitati). Acum sunt cetateanul turmentat!!! Voi ce parere aveti, se iau in calcul sau nu?
-
08/07/2009 at 05:12 #7968
ovidius
Participantintreb, va rog frumos, ce procedura ai ales pentru achizitionarea serviciilor de telefonie si cum ai procedat !?
-
08/07/2009 at 06:49 #7970
idanisor
ParticipantIntrucat valoarea estimata nu depasea 15000 euro/ an, am uzat de prevederile art. 19 din OUG 34 si am facut achizitionare directa (in cazul telefoanelor mobile).
-
12/07/2009 at 06:04 #7984
idanisor
ParticipantChiar nu vrea nimeni sa ma lamureasca in privinta celor 20%?
-
12/07/2009 at 07:05 #7985
admin
KeymasterIn acest act normativ gasiti definitia exacta a sumei din care se calculeaza cei 20%. Va asigur ca nu veti gasi nicio exceptie (s.n. cheltuieli care nu intra in calculul sumei si care sa reprezinte totusi achizitii publice). Evident ca nu intra in calcul cheltuielile salariale.
-
20/07/2009 at 18:33 #7999
bogdan
ParticipantDar cheltuielile cu utilitatile publice? Pana la urma nu am posibilitatea sa aleg intre cel putin 2 ofertanti de astfel de servicii…ceea ce se numeste monopol
-
21/07/2009 at 05:38 #8000
idanisor
ParticipantFoarte bine ati pus problema domnule Bogdan. La acest lucru ma gandeam si eu cand am postat aceasta intrebare pe forum, dar se pare ca cei de la ANRMAP nu sunt unitari in solutiile pe care le dau (dovada stau raspunsurile primite de catre mine , total opuse). Nicio persoana din sfera achizitiilor publice, pe care le-am intrebat, nu a prins in programul anual al achizitiilor publice cheltuielile cu utilitatile (apa, gaz, telefon, etc).
-
-
-
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.