Helpp

Viewing 7 reply threads
  • Author
      Beatrice
      Participant

Am avut o licitatie de medicamente cu ac cadru si cu posibilitatea ajustarii pretului cu acelasi procent cu care CANAMED-ul ajusteaza pretul pt produsul respectiv..In caietul de sarcini am cerut de ex CLEXANE ,80 mg cantitate100 FIOLE,( fara a cere cutie cu 2, 4, 6 fiole ) urmand ca , castigatorul sa vina cu pret pe fiola. A fost castigator X cu care am incheiat ac cadru pe produsul CLEXANE, 80 mg , CUTIE CU 2 FIOLE.Intre timp producatorul nu mai produce cutie cu 2 fiole , ci cutie cu 6 fiole.Deasemenea si in catalogul CANAMED s-a scos forma cutie cu 2 fiole si apare doar cutia cu 6 fiole, diferenta de pret pe fiola nefiind foarte mare. Castigatorul a spus ca nu ne poate face o adresa prin care isi modifica pretul deoarece nu are formula de modificare de pret. Care este solutia atat timp cat produsul castigat este acelasi , cu aceeasi concentratie doar cu forma de ambalare diferita, lucru ce noi nu l-am cerut in caietul de sarcini? Sa reziliem contractul si sa facem o noua procedura sau castigatorul sa ne trimita o adresa prin care sa ne spuna ca nu mai poate mentine pretul de la licitatie si noul pret/fiola este x.

Am avut o licitatie de medicamente cu ac cadru si cu posibilitatea ajustarii pretului cu acelasi procent cu care CANAMED-ul ajusteaza pretul pt produsul respectiv..In caietul de sarcini am cerut de ex CLEXANE ,80 mg cantitate100 FIOLE,( fara a cere cutie cu 2, 4, 6 fiole ) urmand ca , castigatorul sa vina cu pret pe fiola. A fost castigator X cu care am incheiat ac cadru pe produsul CLEXANE, 80 mg , CUTIE CU 2 FIOLE.Intre timp producatorul nu mai produce cutie cu 2 fiole , ci cutie cu 6 fiole.Deasemenea si in catalogul CANAMED s-a scos forma cutie cu 2 fiole si apare doar cutia cu 6 fiole, diferenta de pret pe fiola nefiind foarte mare. Castigatorul a spus ca nu ne poate face o adresa prin care isi modifica pretul deoarece nu are formula de modificare de pret. Care este solutia atat timp cat produsul castigat este acelasi , cu aceeasi concentratie doar cu forma de ambalare diferita, lucru ce noi nu l-am cerut in caietul de sarcini? Sa reziliem contractul si sa facem o noua procedura sau castigatorul sa ne trimita o adresa prin care sa ne spuna ca nu mai poate mentine pretul de la licitatie si noul pret/fiola este x.

mircea_raluca2000
      Participant

Din punctul meu de vedere voi ati incheiat gresit acordul cadru, intrucat l-ati incheiat pe o alta unitate de masura decat oferta castigatoare. Voi ati cerut in caietul de sarcini pret/fiola, ofertantul v-a ofertat pret/fiola (asa am inteles) si voi ati incheiat Acord cadru cu pret/cutie si ati ajuns din 100 fiole cerute sa atribuiti de fapt 50 de cutii, fiecare cu cate 2 fiole, nu? Am inteles eu gresit? Cum v-a ofertat castigatorul? Pret pe cutie cu doua fiole sau pe fiola? Cred ca pret/cutie si atunci nu vad cum l-ati declarat castigator.
      Iar acum nu stiu cum sa rezolvati problema: din punctul meu de vedere riscul e la ofertant, ar trebui sa-l obligati sa-si mentina pretul. Ghinionul lui ca producatorul nu mai face cutie de 2 fiole.

Beatrice
        Participant

noi am incheiat ac cadru cu pretul pe fiola nu cu pretul pe cutie, si cand facem comenzi comandam x fiole ( nu cutii) si castigatorul ne livreaza nr de fiole comandate dar ambalate cate doua intr-o cutie

Beatrice
      Participant

noi am incheiat ac cadru cu pretul pe fiola nu cu pretul pe cutie, si cand facem comenzi comandam x fiole ( nu cutii) si castigatorul ne livreaza nr de fiole comandate dar ambalate cate doua intr-o cutie

dan_one
      Participant

Beatrice, pai daca producatorul face acuma cutii cu 6 fiole in loc de 2, pretul pe fiola ar trebui sa fie mai mic pt ca se reduce pretul pe ambalaj. Daca cumperi 15 l de cola la pet de 2.5 l pretul e mai mic decat daca ai lua tot 15 l cola ambalat in flacoane de 0,5 l.

mircea_raluca2000
      Participant

Beatrice, atunci care-i problema voastra, e f bine cum ati incheiat si cum comandati, e riscul contractantului tau daca pretul sa zic ca e mai mare la fiola ce face parte din cutie de 6 buc, desi cum spune si Dan e ilogic. Din pacate daca ofertantul tau nu vrea sa va mai dea la pretul initial din X motive, tu poti sa faci o negociere fara publicare de anunt asa la urgenta cu o anumita cantitate care sa-ti ajunga pana atribui un nou acord cadru. Din pacate trebuie sa initiezi si o noua procedura de achizitie publica, insa ca sa nu ramai fara medicamente faci la urgenta un NFP.

costy
      Participant

Daca solicitarea in documentatie a fost pret/fiola, oferta a fost pret/fiola, contractul este pret/fiola, comanda este pret/fiola, atunci si facturarea trebuie sa se faca cu pret/fiola.
      Modul de ambalare nu trebuie sa influenteze pretul daca nu exista o prevedere expres pentru un anume fel de ambalare.
      Comanda un numar de fiole care sa fie multiplu de 6.

sisiord1
      Participant

In primul rand, ai gresit pt ca ai trecut ca produs denumirea comerciala Clexane si nu DCI-ul Enoxaparinum, din fericire pt tine la DCI-ul respectiv ai un singur produs, dar ce te faceai daca aveai Atorvastatinum unde exista depuse la ANM, APP-urile pt cel putin 20 denumiri comerciale cu aceeasi forma farmaceutica, concentratie si forma de prezentare adica: comprimat.
      deci in cazul medicamentelor este indicat a realiza procedura pe DCI pt a nu fi acuzat ca ai favorizat vreunul dintre ofertanti, eu cer pretul unitar pe unitate terapeutica, deoarece decontarile cu CAS pe foaia pacientului se face pe unitate terapeutica, comanda o fac pe nr de fiole de ex, tinand cont de modul de ambalare, pot fi 2,4,8,16…sau oricate intr-o cutie, diferenta este ca am obligat toti furnizorii sa treaca pe factura codul CIM aferent produsului facturat, pt a avea o situatie exacta pt raportarile aferente taxei clawback.
      tot ca o idee practica, in caietul de sarcini nu trec modul de ambalare, tocmai pentru a preantampina speta relatata mai sus.

Beatrice
        Participant

Nu am gresit .Procedura am facut-o pe DCI si in caietul de sarcini nu am trecut forma de ambalare cutie ci am cerut pretul / fiola si comanda o facem la fel, pt ca necesarul il primim cu cantitate-nr fiole, cpr nu cutii, Doar exemplu eu l-am dat cu denumirea comerciala a castigatorului.

sisiord1
      Participant

atunci te rog sa ma scuzi…apropo, vezi ca acum are si sanofi distributie

Viewing 7 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.