Diverse si neprevazute

Acasă Forums Modificari legislative achizitii publice Diverse si neprevazute

Viewing 9 reply threads
  • Author
      marook
      Participant

Buna ziua,

Valoarea estimata cuprinde sau nu valoarea aferenta cheltuielilor diverse si neprevazute?
      Nu mai inteleg nimic: in cadrul ghidului se precizeaza ca: “Contracte de servicii/lucrări fără cheltuieli”diverse și neprevăzute” în valoarea estimată? Adevarat!” Sa inteleg ca valoarea estimata nu mai cuprinde si valoarea aferenta chelutielilor diverse si neprevazute? Daca am in devizul general valoare af. cheltuielilor diverse si neprevazute ce fac cu ea? Nu o cuprind in valoarea estimata?
      Dar cum vor sti ofertantii despre acea valoare? O prevad ca o clauza de revizuire privind modificarea pretului contractului in conf. cu art.221 alin.1 lit a)?

Am vazut o gramada de anunturi in SEAP, care cuprindeau si valoarea aferenta cheltuielilor diverse si neprevazute…

Buna ziua,

Valoarea estimata cuprinde sau nu valoarea aferenta cheltuielilor diverse si neprevazute?
      Nu mai inteleg nimic: in cadrul ghidului se precizeaza ca: “Contracte de servicii/lucrări fără cheltuieli”diverse și neprevăzute” în valoarea estimată? Adevarat!” Sa inteleg ca valoarea estimata nu mai cuprinde si valoarea aferenta chelutielilor diverse si neprevazute? Daca am in devizul general valoare af. cheltuielilor diverse si neprevazute ce fac cu ea? Nu o cuprind in valoarea estimata?
      Dar cum vor sti ofertantii despre acea valoare? O prevad ca o clauza de revizuire privind modificarea pretului contractului in conf. cu art.221 alin.1 lit a)?

Am vazut o gramada de anunturi in SEAP, care cuprindeau si valoarea aferenta cheltuielilor diverse si neprevazute…

dan_one
      Participant

Se prevede ca si pana acum. Valoarea GP si a cifrei de afaceri solicitata se calculeaza la valoarea fara diverse si neprevazute.

achizitii_p
        Participant

adica intra in valoarea estimata?

Nici pana acum nu se calcula la GP si cifra de afaceri, dar la valoarea estimata da.

deci acum cum facem?

marook
      Participant

Multumesc.

apro
      Participant

Despre ce ghid vorbesti, marook?

marook
      Participant

Se numeste: Informatii utile modificari legislative achizitii publice – forma consolidata, pe pag ANAP apare. Eu i-am zis ghid. Nu am vrut sa te induc in eroare 🙂

dan_one
      Participant

Valoarea GP se calculeaza pana la limita de 2% din valoarea lucrarilor fara procentul de cheltuieli diverse si neprevazute. Media cifrei de afaceri impusa (nu si pentru procedura simplificata) se calculeaza la limita a cel mult dublul valorii lucrarilor fara procentul de cheltuieli diverse si neprevazute.
      La asta ma refeream.

achizitii_p
      Participant

Merci Dan pentru clarificari.
      Dar stie cineva daca valoarea Cheltuielilor diverse si neprevazute se calculeaza la valoarea estimata a contractului?

diapin
        Participant

conform HG nr. 28 / 9 ianuarie 2008, astfel: DN = cap. 1.2 + 1.3 + 2 + 3 + 4

lukas75
      Participant

am gasit raspunsul in instructiuni …. scuze …. fara DIVERSE SI NEPREVAZUTE la estimarea valorii de acum incolo ….

elena
      Participant

Buna ziua,
      Va deranjez cu o intrebare. Am atribuit un contract de lucrari, finalizat in 2015. In urma achizitie de dotari echipamente, s-a constatat faptul ca trebuie o gura de evacuare prin tavan. Ce procedura sa aplic?? ?? valoarea este mica.
      Va multumesc anticipat

acoicam
      Participant

Daca ai facut receptia lucrarii urmeaza sa faci o achizitie directa pentru gura de evacuare prin tavan.

Viewing 9 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.