Cerere de oferte online

Viewing 2 reply threads
  • Author
      aplesa
      Participant

BUna ziua. Am o nelamurire referitoare la comunicarea rezultatului procedurii de ceree de oferte online, fara faza finala de licitatie electronica. Din cate cunosc pana acum, operatorul SEAP informeaza participantii din faza de evaluare a ofertelor despre rezultatul evaluarii propunerii tehnice. Apoi despre rezultatul evalurii propunerii financiare. Pe urma am introdus castigatorul, si urmeaza sa fac anuntul de atribuire dupa ce expira termenul impus de OUG. Marea nelamurire a mea este daca termenul de asteptare sau termenul de contestare decurge din momentul in care operatorul SEAP anunta, electronic, prin email, participantii la procedura sau de la data la care au luat la cunostinta comunicarile care trebuie oricum facute in scris. Exemplu: se alege castigatorul si operatorul SEAP timite email la participantii la procedura. Eu fac comunicarile, pana mi se semneaza dureaza inca 2 zile si le transmit (explicitat clar motivele si incadrate in perioada de 3 zile pe care le ofera legislatia ca termen de comunicare dupa aprobarea raportuli procedurii). Astfel termenul de contestare incepe sa curga de la comunicarea rezultatului procedurii facuta de operatorul SEAP sau de la data comunicarii facuta de mine, respectiv dupa inca 2 zile? Care este varianta corecta?

BUna ziua. Am o nelamurire referitoare la comunicarea rezultatului procedurii de ceree de oferte online, fara faza finala de licitatie electronica. Din cate cunosc pana acum, operatorul SEAP informeaza participantii din faza de evaluare a ofertelor despre rezultatul evaluarii propunerii tehnice. Apoi despre rezultatul evalurii propunerii financiare. Pe urma am introdus castigatorul, si urmeaza sa fac anuntul de atribuire dupa ce expira termenul impus de OUG. Marea nelamurire a mea este daca termenul de asteptare sau termenul de contestare decurge din momentul in care operatorul SEAP anunta, electronic, prin email, participantii la procedura sau de la data la care au luat la cunostinta comunicarile care trebuie oricum facute in scris. Exemplu: se alege castigatorul si operatorul SEAP timite email la participantii la procedura. Eu fac comunicarile, pana mi se semneaza dureaza inca 2 zile si le transmit (explicitat clar motivele si incadrate in perioada de 3 zile pe care le ofera legislatia ca termen de comunicare dupa aprobarea raportuli procedurii). Astfel termenul de contestare incepe sa curga de la comunicarea rezultatului procedurii facuta de operatorul SEAP sau de la data comunicarii facuta de mine, respectiv dupa inca 2 zile? Care este varianta corecta?

COMAN IONEL
      Participant

Sunt de parere ca termenul de contestare incepe sa curga de la comunicarea rezultatului procedurii facuta de tine, pt ca in urma motivelor prezentate de tine, in raportul de informare prin care justifici pozitia acordata in clasament, cel declarat necastigator, s-ar putea declara lezat fata de selectia ta, altfel nu ar avea pe baza a ce sa formuleze o contestatie, nu?

aplesa
        Participant

Totusi, pe parcursul evaluarii ofertelor, pt solicitarile de clarificare adresate online, sectiunea intrebari, termenul decurge din momentul publicarii acestora in sistem. La fel este si cu documentatia deatribuire, cand ai postat-o, de atunci incepe termenul sa “curga”. Oare de ce nu ar fi la fel si pt comunicari?

COMAN IONEL
      Participant

pai 1. solicitarea de clarificari, parerea mea este ca e suficienta solicitarea online, deci nu ar interveni alt termen decat cel de publicare-transmitere.
      2. eu ca si participant la procedura decalarat necastigator, in baza a ce pot eu formula o contestatie? conform caror argumente?

aplesa
        Participant

Se comunica automat de sistem rezultatul procedurii dar la acel moment inseamna ca ai raportul procedurii aprobat deja. Asta inseamna ca in max 3 zile lucratoare sunt obligat fac comunicarea scrisa. Daaaaaaar, eu cred ca acest lucru este identic cu a transmite comunicarea prin fax si apoi sa o trimit prin posta. In acel caz termenul care este? fax sau posta? asa consider ca e si aici. Operatorul SEAP transmite automat si apoi primesti toate explicatiile “de care ai nevoie”. Daca solicitarea de clarificari eonline consideri ca e ok, comunicarea de ce nu ar fi? Trebuie tinut cont si de faptul ca sistemul trimite automat mail participantilor la procedura in momentul in care se finalizeaza evaluarea tehnica. La fel pt financiara. deci cred ca poti fi atent la ce se intampla si in cazul in care ai suspiciuni asupra unei decizii, poti solicita AC sa iti transmita mai repede sau etc…

Viewing 2 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.