Anunt Erata

Acasă Forums Achizitii publice Anunt Erata

Viewing 17 reply threads
  • Author
      elizag20
      Participant

In ce conditii se poate pune un anunt erata si cum se pune acest anunt?
      La cererea de oferta se poate pune anunt erata? (din cate am inteles se poate pune numai la licitatie deschisa).
      Speta este urmatoarea: Avem o procedura de cerere de oferta publicata pe SEAP si in urma solicitarilor de clarificari am constatat ca trebuie sa facem o modificare in fisa de date. Conform Ordonantei, modificari se pot face numai printr-un anunt erata. Cum se da acest anunt?
      Si din cate am inteles acest anunt trebuie avizat de catre ANRMAP, insa daca mergem pe principiul 14 zile… facem deschiderea de oferte, evaluam ofertele si tot nu mai vine raspunsul ANRMAP.

In ce conditii se poate pune un anunt erata si cum se pune acest anunt?
      La cererea de oferta se poate pune anunt erata? (din cate am inteles se poate pune numai la licitatie deschisa).
      Speta este urmatoarea: Avem o procedura de cerere de oferta publicata pe SEAP si in urma solicitarilor de clarificari am constatat ca trebuie sa facem o modificare in fisa de date. Conform Ordonantei, modificari se pot face numai printr-un anunt erata. Cum se da acest anunt?
      Si din cate am inteles acest anunt trebuie avizat de catre ANRMAP, insa daca mergem pe principiul 14 zile… facem deschiderea de oferte, evaluam ofertele si tot nu mai vine raspunsul ANRMAP.

ovidius
      Participant

aveţi rubrica de Documentaţie şi Clarificări.
      Cele postate acolo se publică instant.

ovidius

adrian1968
      Participant

Se pot efectua achizitii directe de lucrari mai mari de 15000 Euro de catre o autoritate contractanta, pe acelasi cod CPV, dar pe obiective diferite?
      Daca da, ce articol din lege imi da dreptu sa realizez acest tip de achizitie directa.

micudrn
        Participant

Art. 19 va da acest drept coroborat cu art. 25 alin 1. codurile CPV nu au de-a face cu estimarea valorii unui contract.

AdrianV
      Participant

…aveti grija sa nu incalcati prevederile Ordinului ANRMAP nr. 170 din mai 2012, adica sa nu modificati continutul Documentatiei de atribuire…

http://www.anrmap.ro/sites/default/files/legislatie/legislatie-1471.pdf

Costel
      Participant

Cu cât timp înainte de deschiderea ofertelor pot publica un anunţ erată?

elizag20
      Participant

Continutul documentatiei de atribuire postata pe http://www.e-licitatie.ro se poate modifica numai prin publicarea unui anunt erata, care conform noilor modificari din 27 nioembrie ale OUG 34/2006, nu se poate publica la rubrica de Documentaţie şi Clarificări. Din cate stiu eu, la licitatie deschisa este un buton separat pentru anunt erata, insa …. la cerere de oferte nu exista acest “buton”.

alinaura
      Participant

va fi buton pt erata si la cererea de oferte. se lucreaza la site, motiv pentru care aplicatia “demo” nu functioneaza pana la inceputul lui ianuarie. vor introduce si formulare pt declararea achizitiilor directe de peste 5000 de euro, deci SEAP-ul va avea o noua fata in 2013. oricum OUG 77 intra in vigoare abia la 1 ianuarie, asa ca nu trebuie cautat vreun buton nou de acum…

dan_one
      Participant

Apropo de declararea achizitiilor directe de peste 5.000 de euro , aceasta se face pentru o valoare a unui singur contract mai mare de 5.000 euro, sau se va face pentru oricare contract daca suma tuturor contractelor de acelasi fel pe anul in curs depaseste pragul de 5.000 euro? Cu alte cuvinte daca achizitionez computere – 5 contracte intr-un an in valoare de 2.000 euro/contract = valoare totala 10.000 euro>5.000 euro, se va raporta fiecare contract sau nu este cazul? Similitudinea o fac cu nota justificativa obligatorie la cererea de oferta cand valoarea unui contract este mai mica de 15.000 euro, dar valoarea totala anuala a contractelor similare este mai mare de 15.000 euro

alinaura
      Participant

“Art. 19 ind1 – (1) În situaţia prevăzută la art. 19, autoritatea contractantă transmite în SEAP o notificare cu privire la achiziţia directă a cărei valoare depăşeşte echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro fără TVA, în cel mult 10 zile de la data primirii documentului justificativ ce stă la baza achiziţiei realizate.”
      e vorba, deci, de o singura achizitie in valoare de 5.000 euro, nu de cumularea mai multor achizitii… nici termenul de 10 zile nu se poate aplica decat pt o singura achizitie.

pompy
      Participant

a vazut cineva notificarea ANRMAP din 28.12.2012 ??
      suna cam sa :
      —————————
      Potrivit O.U.G. nr. 77 din 27 noiembrie 2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica , a contractelor de achizitie publica , a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de Servicii, incepand cu data de 28.12.2012 in S.E.A.P. au fost implementate noi functionalitati tehnice. Avand in vedere ca legislatia mentionata mai sus va intra in vigoare incepand cu data de 01.01.2013, pentru transmiterea documentatiilor de atribuire, va sugeram ca pana la data de 01.01.2013, in sectiunea General la accesarea butonului Adauga declaratie cf. art.33 sa atasati un document fara continut. Acest mod de completare va fi folosit atat pentru documentatiile de atribuire nou create cat si pentru cele retransmise spre validare, doar pana la data de 01.01.2013.
      —————————-
      daca reusiti sa intelegeti despre ce e vorba sa-mi spuneti, va rog
      Unde gasesc Sectiunea ” general” si cum procedez mai departe?
      Documentul acela fara continut trebuie semnat electronic ???
      voi reusiti sa faceti asta pana in 01.01.2013 mai ales ca in 30.12.2012 nu se lucreaza ??
      astept raspuns URGENT !!
      multumesc ……. si LA MULTI ANI !!

dan_one
      Participant

Intrebarea este ce anume trebuie sa contina acea declartie cf. art.33 ^1 alin.4 din oug? Are cineva habar de model? Se trec persoanele cu functie de decizie in legatura cu procedura (membrii comisiei de evaluare)sau functii de decizii permanente (director, director ec, etc). Se trec date personale, CNP-uri?

Nu exista un model, dar ea trebuie intocmita tinind cont de art. 3, alin. S^2) din OUG 34/2006.

Iceman
      Participant

mai se poate adauga la caietul de sarcini o lista de cantitati? proiectantul a uitat sa imi dea o lista de cantitati materiale la caietul de sarcini. documentele inca nu s-au depus , data de depunere este 11.04.2016 online.
      Dau o erata? nu stiu cum sa procedez, sau pot sa o anulez? inca nu s-au depus documentele de calificare.
      Va multumesc

dan_one
      Participant

Modificarea caietului de sarcini este interzisa dupa publicare. Daca vrei sa faci modificarea prin anunt erata nu cred sa-ti aprobe ANAP anuntul. Ar fi o varianta sa-ti ceara cineva clarificari in legatura cu cantitatile si sa incerci sa repostezi fisierul ca si raspuns.

mircea_raluca2000
      Participant

Incearca sa “obtii” o solicitare de clarificari de la un posibil ofertant, dai anunt de tip erata de prelungire a datei limita de depunere a ofertelor, intrucat prin clarificarea pe care o vei posta se modifica modul de elaborare a ofertelor si dupa ce ANAP iti valideaza erata, publici clarificarea cu listele de cantitati lipsa. Neaparat erata de prelungire a datei limita de depunere, altfel risti o contestatie de la vreun ofertant destept care va spune ca el nu mai are timp sa elaboreze oferta avand in vedere modificarile tale. Ai grija ca erata trebuie publicata cu cel putin 3 zile inainte de data limita de depunere, adica azi ar trebui sa primesti si “clarificarea de la X” si sa dai erata catre ANAP.

Iceman
      Participant

multumesc mircea_raluca2000

Iceman
      Participant

daca nu reusesc cu erata, se poate anula? alt motiv cred ca nu este decat abateri grave de la prevederile legislative afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului???

mircea_raluca2000
      Participant

Da, poti anula pe abateri grave.

Ana Maria Rizea
      Participant

Nu te grabi in decizii, incearca sa telefonezi la ANAP la cei care corecteaza fisele de date, ii povestesti speta si ii mentionezi ceea ce tu doresti si anume sa completezi caietul de sarcini cu aceea lista de cantitati, eu una as anula procedura numai in cazul in care acea lista de cantitati imi modifica valoarea estimata a contractului, daca nu o modifica poti realiza completarea fara nici o problema cu erata si clarificare.

Viewing 17 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.