Acasă › Forums › Achizitii publice prin mijloace electronice (inclusiv raportari catre SEAP) › acorduri cadru-neclaritati
- This topic has 2 replies, 3 voices, and was last updated 15 years, 6 months ago by
bogdan.
-
AuthorPosts
-
-
02/02/2010 at 19:30 #4785
razvan
Participant
Buna ziua Am si eu ceva nelamuriri cu privire la acordurile cadru mai precis la notiunile de "cantitate minima si cantitate maxima" folosite cat si la aceleasi notiuni folosite in programul anual. Avem urmatorul exemplu: A.C. doreste sa incheie acord cadru pe 18 luni ce implica cantitate minima si maxima A.C are program anual pe 2010 valabil 12 luni cu cantitate minima si maxima. 1.La intocmirea unui program anual se spune ca in urma valorii estimate finale sa se stabileasca si procedura ce se va aplica.Ce se va lua in calcul la stabilirea procedurii cantitatea minima(valoarea minima) sau cea maxima estimata pentru anul corespunzator programului intocmit avand in vedere faptul ca A.C doreste acord cadru pe 18 luni? 2. Avem aprobat programul anual al achizitiilor publice pentru produse in care specificam cantitatea minima estimata si cantitatea maxima estimata cu valorile aferente estimate.Daca intentionam sa incheiem acord cadru pe 18 luni adica 1 an si 6 luni ce cantitate trebuie luata in considerare in elaborarea documentatiei de atribuire si a anuntului de participare, avand in vedere ca programul anual este aprobat doar pe anul in curs adica pe 12 luni din cele 18 luni ale acordului cadru? 3.Garantia de participare pentru ce se va constitui in cadrul unui acord cadru pentru cantitatea minima sau pentru cantitatea maxima(care de multe ori poate fi exagerata in ideea de a nu ramane descoperiti pe toata perioada acordului) Sunt nelamuriri venite din faptul ca mai tot timpul conducerea institutiei unde lucrez subestimeaza intotdeauna compartimentul de achizitii publice si nici nu vrea sa auda ca exista si cursuri pentru pregatirea salariatilor dealtfel indelung mustrati si chiar sanctionati atunci cand situatia nu este favorabila conducerii.
-
02/11/2010 at 06:40 #10172
mariav
Participantdoresc sa initiez o procedura privind servicii de cadastru si as dori sa stiu daca prin cerere de oferte se poate incheia un acord cadru
-
02/11/2010 at 12:07 #10178
bogdan
ParticipantDa.
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.