Achizitie servicii de consultanta prin procedura de cerere de oferta prin mijloace electronice??

Acasă Forums Achizitii publice prin mijloace electronice (inclusiv raportari catre SEAP) Achizitie servicii de consultanta prin procedura de cerere de oferta prin mijloace electronice??

Viewing 1 reply thread
  • Author
      Klau
      Participant

Va supun atentiei urmatoarea nelamurire: Am descoperit pe SEAP o licitatie pentru achizitionarea serviciilor de management al unui proiect finantat din fonduri europene, prin procedura de – cerere de oferta prin mijloace electronice!!?!! Codul CPV – utilizat este cel pentru servicii generale de consultanta in management. Invitatia este lansata de catre autoritatea publica (primarie) si presupun ca a fost supervizata de un jurist. Cum nu am gasit abrogat in nici un fel art. 163 din OUG 34/2004 ("Atribuirea contractelor de servicii si de lucrari, care presupun prestatii intelectuale cum ar fi consultanta, proiectarea si altele asemenea, nu pot face obiectul licitatiei electronice"), nu imi explic in ce baza au ales aceasta procedura?! Imi scapa mie ceva?! Multumesc,

Va supun atentiei urmatoarea nelamurire: Am descoperit pe SEAP o licitatie pentru achizitionarea serviciilor de management al unui proiect finantat din fonduri europene, prin procedura de – cerere de oferta prin mijloace electronice!!?!! Codul CPV – utilizat este cel pentru servicii generale de consultanta in management. Invitatia este lansata de catre autoritatea publica (primarie) si presupun ca a fost supervizata de un jurist. Cum nu am gasit abrogat in nici un fel art. 163 din OUG 34/2004 ("Atribuirea contractelor de servicii si de lucrari, care presupun prestatii intelectuale cum ar fi consultanta, proiectarea si altele asemenea, nu pot face obiectul licitatiei electronice"), nu imi explic in ce baza au ales aceasta procedura?! Imi scapa mie ceva?! Multumesc,

ellabunea
      Participant

Iti scapa art. 161 alin. 1 din acelasi act normativ. Procedura de atribuire prin mijloace electronice, retine PRIN MIJLOACE ELECTRONICE, inseamna ca te folosesti de acele mijloace pentru a primi oferte, pentru a comunica si pentru a evalua. Licitatia electronica este doar faza finala a procesului de evaluare, faza in care se imbunatatesc ofertele depuse in cadrul procedurii. Aceasta faza nu se poate aplica in cazul art. 163, dar poti folosi mijloacele electronice, respectiv SEAP-ul, pentru atribuirea oricarui tip de contract de achizitie publica.

Klau
        Participant

Probabil nu m-am facut inteleasa sau nu ati retinut ca incercam sa sublinez faptul ca:
        era cazul unei licitatii privind achizitia de servicii de consultanta prin procedura de cerere de oferta – prin mijloace electronie – adica ofertele tehnice si cele financiare, plus documentele de calificare, urmau a fi incarcate pe SEAP si ulterior, evaluate. Intre timp mi s-a confirmat faptul ca nu m-am inselat asupra incadrarii ciudate – licitatia respectiva s-a anulat si s-a reluat prin procedura de cerere de oferta!
        In alta ordine de idei – stiu ce inseamna SEAP, licitatie electronica si cum se folosesc, insa eram nedumerita cum a fost posibil sa se ajunga la o astfel de situatie, in conditiile in care cineva verifica documentatia inainte de publicare.

Viewing 1 reply thread
  • You must be logged in to reply to this topic.