Acasă › Forums › Solutionarea litigiilor privitoare la achizitii publice › respingerea ofertei
- This topic has 29 replies, 15 voices, and was last updated 14 years, 2 months ago by
LiaMia.
-
AuthorPosts
-
-
01/03/2011 at 19:04 #5176
indoforsrl
Participantde curand am participat la o licitatie si am fost descalificat pentru lipsa unei declaratii pe proprie raspundere ca o sa respect normele de protecti a muncii dar desi am fost descalificat sa deschis si oferta financiara . deoarece in hg34 nu este prevazut explicit ce se intampla in cazul in care nu te califici cu oferta financiara, as dori un rasuns de la cazuri similare
posibilitatea de a contesta procedura aplicatade curand am participat la o licitatie si am fost descalificat pentru lipsa unei declaratii pe proprie raspundere ca o sa respect normele de protecti a muncii dar desi am fost descalificat sa deschis si oferta financiara . deoarece in hg34 nu este prevazut explicit ce se intampla in cazul in care nu te califici cu oferta financiara, as dori un rasuns de la cazuri similare
posibilitatea de a contesta procedura aplicata -
07/03/2011 at 06:35 #11008
andreea cio
Participantin legislatie nu mai exista prevderi ref la lipsa unui/mai multor document/documente. este la latitudinea comisiei de evaluare cum sa procedeze – daca sa ceara completari sau nu. pe de alta parte se precizeaza ca aceasta (comisia) poate cere completari la doceumentele prezentate. cum decalartia nu a fost prezentata…. stiu ca te-am incurcat si mai tare. dar fix acesta este raspunsul pe care l-am primit de la anrmap.
in concluzie o comisie de evaluare mai”deschisa” ar fi putut cere sa completati cu doc lipsa, mai ales ca nu era atat de important. se poate contesta dar trebuie sa analizati daca eforttul merita facut -
07/03/2011 at 09:19 #11012
armin
Participantbuna, am avut o licitatie de servicii la care au participat 3 operatori economici. primul are mai multe probleme la declaratie de participant la procedura imi bifeaza ca este subcontractant iar din celelalte documente reiese ca el vrea sa subocontracteze o parte din contract adica(70% din contract), ii mai lipsesc o serie de documente nu are nici o recomandare,la contract similare imi spune un contract foarte mic fata de al meu si unul fara valoare, unele doc trebuiau legalizate nu a facut asta. Problema este ca el are cel mai mic pret(criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut), si mai sant o serie de nereguli imi depune si declaratie conf. art. 11 alin 4 HG 925-2006 pe langa toate celelalt documente.nu mai stiu ce sa iau in considerare decl. de la art. 11 alin 4 sau doc. celelalte. Comisia ar cam vrea sa+l descalificam. Cel de+al doilea nu mi+a depus certificat de la ANFAFdoar o cerere, iar la deschidere repreyentanul lor cand a vazut ca nu au certificat dupa sedinta a depus o copie la registratura (certificatul are pe el datorii imense labugetul de stat) il putem desclifica si pe ist conf. OUG 34-2006 art. 181 lit. c.
-
07/03/2011 at 10:29 #11013
ovidius
Participantar fi să-i declaraţi pe amândoi inacceptabili, neconformi, etc. şi să reluaţi procedura, asta în cazul în care şi cel de-al treilea are aceleaşi lacune.
ovidius
p.s. evident că există posibilitatea ca al treilea să câştige că aşa-i (în tenis, vorba marelui Toma Caragiu) şi în viaţă 😀
-
07/03/2011 at 17:43 #11015
gcraia
Participantse poate incheia una ct aditional la un contract de proiectare, finalizat in 2010 pentru serviciile de asistenta oferite de proiectant pe parcursul derularii lucrarilor, doarece aceste servicii nu au fost licitate initial prin procedura de negociere fara publicarea unui anunt de aprticipare sau prin cumparare directa, inchei un nou contract pentru aceste servicii?
Multumesc! -
08/03/2011 at 09:14 #11021
armin
Participantla primul ofertant care imi depune si declaratie conf. art. 11 alin. 4 din HG 925/2006, si unele documente de calificare sa i-au in considerare documentele depuse si nu declaratia conf. art. 11 alin. 4, pentru ca asa el a vrut sa se asigura ca daca nu are ceva doc de calificare sa-i i-au in considerare declaratia de la art. 11 alin. 4 si asa sigur nu va fi descalificat, pt. ca ii voi cere doc daca va castiga. Punctul meu de vedere este sa-l descalific conf. art. 36 lit. b, pe linga asta el in decalaratia de participant la procedura imi bifaza ca participa ca subontractant al firmei X, iar la formularul cu partile din contract care urmeaza sa le subontracteze rezult ca defapt el doreste sa subontracteze cam 80% la firma Y.
Imi poate spune cineva ce cota procentuala se poate subontracta, art. de lege, directiva………etc.
multumesc -
08/03/2011 at 10:42 #11022
boga24
ParticipantNu poate fi limitat sub nici o forma la un anumit procent de subcontractare. In schimb nu are voie sa subcontracteze toate lucrarile/serviciile.
Sediul materiei art. 46 din OUG34/2006. -
08/03/2011 at 10:49 #11023
boga24
ParticipantRevin, este art. 45, imi cer scuze.
-
29/03/2011 at 16:52 #11191
rodicam
Participantam o cerere de oferta online pe loturi
la un lot am avut doar un participant care mi-a depus documente de calificare mai putin certificat de atestare fiscala ( a depus o declaratie pe proprie raspundere ca nu are datorii la stat) iar in loc de bilant la 31.12.2010 a depus bilant la 30.06.2010 .
motiv pentru care l-am descalificat si tocmai ma anunta ca depune contestatie in baza . art. 11 alin. 4 din HG 925/2006
art. respectiv face referire la faptul ca ofertantul poate depune delaratie pe propria raspundere ca indeplineste toate criteriile de calificares si nu numai ca nu are datorii la bugetul de stat si local.
ce parere aveti? -
29/03/2011 at 17:57 #11192
matei II
ParticipantCel putin la prima vedere are dreptate. Art. 11 alin. 4 contine singularul (o declaratie), deci nu declaratii pe propria raspundere. Vine cu o singura hartie in care anunta ca indeplineste conditiile, deci trebuie calificat.
In particular, lucrurile se nuanteaza, ramane de vazut cum a formulat declaratia si care erau cerintele din dosarul achizitiei. Nu te opreste nimeni sa inserezi un formular tip, solicitand ofertanitilor sa-l prezinte cu semnaturile persoanelor avand calitatea de reprezentanti legali.. -
29/03/2011 at 20:03 #11193
rodicam
Participantproblema e ca nu a venit cu o singura hartie ( era simplu daca era asa)
a depus toate mai putin acel certificat pt care a dat declaratie ca nu are datorii -
30/03/2011 at 05:48 #11196
Monik
Participanteu cred ca nu trebuia sa-l respingeti, aveai posibilitatea sa soliciti depunerea certificatelor respective in termen de 3 zile lucratoare (art.11 alin. (5) HG) si daca nu le aducea il respingeai. Bilantul la 31.12.2010 nu il poate depune ( Termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale, in anul 2011 pentru anul fiscal 2010, la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sunt următoarele:
– pentru societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar;
– pentru celelalte persoane prevăzute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicată, 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar) pentru ca nu il are. Oricum e bine sa evitam contestatiile . -
01/01/2012 at 17:00 #12307
cr1st1na
ParticipantBuna ziua si un An Nou mai bun si tot ce va doriti sa se implineasca! Sunt noua si am o rugaminte si anume: Subcontractant este acelasi lucru cu subantreprenor? Daca difere va rog sa imi enumerati care sunt diferentele. Intr-o licitatie subcontractantul sau subantreprenorul trebuie sa prezinte toata documentatia pentru o licitatie? Sau este un procent pana la care nu trebuie sa prezinte? Va rog sa imi spineti articolul de lege. Multumesc din suflet. Mentionez ca pun intrebarea din partea unui operator economic.
-
04/01/2012 at 10:37 #12319
Milica Dobrota
ParticipantReferitor subcontractare
1.Subcontractare = subantreprenor
2. Conditiile ce trebuie indeplinite de un suncontractant sunt cele prevazute in Fisa de date a procedurii de atribuire.
-
-
03/01/2012 at 20:16 #12314
ovidius
Participantaţi proceda dacă serviciile similare nu chiar corespund cu cele solicitate ?
ovidius
p.s. adicătelea, am solicitat servicii de proiectare de străzi şi de parcări, un singur contract !
Primesc proiectare străzi fără parcări sau viceversa …-
04/01/2012 at 10:34 #12318
Milica Dobrota
ParticipantRef. contract servicii proiectare+ parcare
La multi ani si un an cat mai bun, tuturor blog-arilor.
Daca in Fisa de date s-a solicitat un singur contract de servicii de proiectare de străzi şi de parcări, comisia va considera indeplinita cerinta doar de ofertantii care au prezentat un singur contract de servicii de proiectare de străzi şi de parcări. Prezentarea doar a unui contract de servicii de proiectare fara parcare nu respecta cerinta solicitata. Oferta devenind, astfel, inacceptabila.
-
-
04/01/2012 at 11:52 #12321
emmorel
ParticipantNu sunt deacord cu tine milica. Conditiile ce trebuie indeplinite de un subcontractant nu sunt cele prevazute in FD. Nu poti cere orice (Ref.: ordin 509/2011)
-
04/01/2012 at 13:52 #12322
ovidius
ParticipantAşa fără a cere clarificări ?
ovidius
p.s. pentru parcări etajate (multi sau supra) ai accepta şi clădiri ? da’ pentru străzi ai accepta şi alei, stradele de întoarcere (mă rog, mă rog, ceva de genul) ? da’ construcţia unui mall ce presupune şi alei de trecere (de mărimea unei străzi mai mici aşa cam ca pe la ţară) şi clădiri şi parcări, poate nu chiar supraetajate dar făcând parte din construcţia P + …, ai accepta ?
-
04/01/2012 at 16:56 #12323
apunake
Participantslabă, ce e drept, îmi dă ghionturi. Și îmi aduce aminte că pe la cursurile ANRMAP ni se spunea că ar trebui să existe corespondența de codurile CPV care definesc obiectul contractului și cele care definesc criteriile de calificare. Pot încadra lucrările pe care le-am cerut ca experiență similară la un cod CPV, căci așa ar trebui? Pușcă acesta cu obiectul contractului? DA – sunt fericit. NU – uncool. Adică există cod CPV pentru parcări supraetajate cerute ca experiență? Și dacă există, eu ce cod am în obiectul contractului? Se pupă?
-
04/01/2012 at 18:05 #12324
ovidius
Participantna ke nu prea nimerişi coane …
ovidius
p.s. e vorba de magicul cuvânt neexplicat de nimeni la nici un curs : “similare”. Ce zici, te câştigă la o contestaţie … cum că l-ai dat afară că avea bloc, adicătelea ceva “similar” şi nu baş chiar minunatele parcări supraetajate cu codul lor cu tot ?
That is the question !
-
05/01/2012 at 10:03 #12328
cr1st1na
ParticipantVa multumesc pentru raspunsuri dar eu tot nelamurita sunt. Va dau nr. de anunt 319078 de pe cerere de oferta si cu siguranta sunteti experti in a gasi mai repede conditiile ce trebuie sa le prezinte subcontractantul din acel anunt si primesc o lamurire mai rapida . Eu sunt noua in astea si chiar nu am gasit nimica in acel anunt legat de subcontract. Mentionez ca vrem sa avem doi subcontr. ANRE si ISCIR si nu stiu daca trebuie sa prezinte si ei eligibilitatile. Va multumesc din suflet ptr. timpul acordat. O zi buna in continuare.
-
06/01/2012 at 08:56 #12333
Fane
ParticipantVezi Anexa nr. 2 la Ordinul 509/14.09.2011 al presedintelui ANRMAP, publicat in MO Partea I nr. 687/28.09.2011 si pct. 13 din Legea nr. 279/07.12.2011 pentru modificarea si completarea OUG 34/2006 publicata in MO Partea I nr. 872/09.12.2011.
-
12/01/2012 at 08:09 #12367
Fane
ParticipantCorect LiaMia, dar intrebarea era daca “ANRE si ISCIR trebuie sa prezinte si ei eligibilitatile” si nu daca resursele materiale si umane sau capacitatea de exercitare a capacitatii profesionale prezentate de subcontractanti pot fi luate in considerare. Cred ca raspunsul il poate gasi cel mai usor in Anexa 2 la Ordinul 509, fara a mai cauta prin toata legislatia ce trebuie sa prezinte subcontractantii si ce nu sau ce se poate lua in considerare pentru partea lor de implicare in contract. Totusi, din Anexa 2 la Ordin nu reiese si faptul ca subcontractantul are obligatia de a prezenta declaratia de neincadrare in dispozitiile prevazute la art.691 (evitarea conflictului de interese) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr.34/2006, fapt pentru care i-am facut cunoscute si prevederile pct. 13 al Articolului unic din Legea nr. 279/07.12.2011, aceasta fiind ultima modificare aparuta pe aceasta tema(obligatia apare si pentru tertul sustinator).
-
14/02/2012 at 12:52 #12476
cr1st1na
ParticipantBuna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un ,,Mod de organizare si metodele utilizate in cadrul procesului de lucru”
Ne cere clarificari la cele de sus mentionate. Imi spuneti defapt ce trebuie depus ptr asa ceva la o licitatie.
Va multumesc din suflet.
-
14/02/2012 at 13:21 #12478
ovidius
Participantla ce te referi ?
ovidius
-
14/02/2012 at 19:22 #12479
cr1st1na
Participant…exact asa ni se solicita sa depunem la o licitatie de lucrari ,,Mod de organizare si metodele utilizate in cadrul procesului de lucru” la oferta tehnica.
e-mail kandya2@yahoo.com…….
oricum multumesc ptr timpul acordat 🙂 -
15/02/2012 at 06:52 #12482
ovidius
Participantsă se fi referit la programul calităţii dar neavând suficiente date îmi este greu să-mi exprim opinia.
ovidius
-
15/02/2012 at 11:01 #12487
LiaMia
ParticipantSi eu m-am gandit la acelasi lucru ca si Ovidiu. Este vorba de Managementul calitatii, de programul de management al calitatii. Trebuie sa aveti un responsabil cu calitatea. El stie ce sa faca. Daca nu aveti atunci veti pierde, mai ales daca este obligatorie.
Succes!
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.