Excludere procedura

Viewing 2 reply threads
  • Author
      daniela l
      Participant

Am o PROBLEMA. Am initiat o procedura de achizitii de asigurari RCA si CASCO. Unul din ofertantii care mi-au solicitat caietul de sarcini este o firma cu care noi suntem in proces de 2 ani si inca nu exista o hotarare definitiva. Noi nu avem contract cu firma respectiva deci nu-l pot exlude de la procedura pe baza art. 181, lit c1. Cei de la ANRMAP mi-au zis ca singura sansa ar fi daca autoritatea contractanta care avea contract cu firma de asigurari mi-ar da in scris ca respectiva firma nu si-a respectat conditiile contractuale. Insa stiu sigur ca nu ar fi de acord. Intrebarea mea este daca totusi exista vreo posibilitate legala sa-l exclud. Va multumesc.

Am o PROBLEMA. Am initiat o procedura de achizitii de asigurari RCA si CASCO. Unul din ofertantii care mi-au solicitat caietul de sarcini este o firma cu care noi suntem in proces de 2 ani si inca nu exista o hotarare definitiva. Noi nu avem contract cu firma respectiva deci nu-l pot exlude de la procedura pe baza art. 181, lit c1. Cei de la ANRMAP mi-au zis ca singura sansa ar fi daca autoritatea contractanta care avea contract cu firma de asigurari mi-ar da in scris ca respectiva firma nu si-a respectat conditiile contractuale. Insa stiu sigur ca nu ar fi de acord. Intrebarea mea este daca totusi exista vreo posibilitate legala sa-l exclud. Va multumesc.

admin
      Keymaster

trebuie să fiu de acord cu ANRMAP-ul.
      Dacă procesul se referea la un contract între dumneavoastră şi operatorul economic atunci liniştit aţi fi putut să îi respingeţi oferta ca inadmisibilă în temeiul art. 36 alin. 1 lit. b indice 1 din HG 925/2006 fără a fi nevoie de o hotărâre judecătorească definitivă. Altfel, căutaţi soluţia la alte autorităţi contractante faţă de care nu şi-a îndeplinit obligaţiile şi care au emis sau sunt dispuse să emită certificate din care să reiasă neîndeplinirea obligaţiilor de către operatorul economic (s.n. a se vedea art. 36 indice 1 din HG 925/2006).
      Cu scuzele de rigoare pentru indiscreţie ce litigiu aveţi cu operatorul economic dacă nu unul privind executarea unui contract de achiziţie publică?

daniela l
        Participant

Un angajat al autoritatii contractante care avea contract cu firma respectiva de asigurari a accidentat o masina de-a noastra iar firma de asigurari nu ne-a despagubit asa cum am considerat noi.

admin
          Keymaster

acest litigiu pentru a elimina firma de la procedura de achiziţie publică. Aici e vorba de răspunderea delictuală a firmei proprietară a maşinii care este dublată în limita poliţei RCA de răspunderea contractuală a asiguratorului.
          Eliminarea nu poate avea loc decât în caz de neexecutare a unei obligaţii rezultate din încheierea unui contract de achiziţie publică!
          Mai mult, pentru a putea elimina un operator economic, indiferent de motiv, trebuie să îi permiteţi accesul la procedură. NU există niciun temei legal care să vă permită să refuzaţi solicitarea de punere la dispoziţie a documentaţiei de atribuire!!!

daniela l
            Participant

Am inteles ce spuneti dar nu ma gandeam ca as putea sa-l elimin pe baza acestui litigiu si nici sa refuz sa pun la dispozitie documentatia de atribuire.
            Ceea ce as vrea sa stiu este daca as putea sa-l elimin pe baza documentului constatator emis de o alta autoritate contractanta care a avut contract cu operatorul respectiv in cazul in care acest document exista? Va multumesc.

admin
              Keymaster

DA puteţi să îl respingeţi doar în baza acestui document, dacă el există! NU aveţi nevoie de o hotărâre judecătorească definitivă pentru acest lucru!

Costel
        Participant

art. 36 din HG 925/2006: “(1) Oferta este considerată inacceptabilă în următoarele situaţii:
        a) se încadrează în categoria celor prevăzute la art. 33 alin. (3);
        b) a fost depusă de un ofertant care nu îndeplineşte cerinţele minime de calificare;
        c) constituie o alternativă la prevederile caietului de sarcini, alternativă care nu poate fi luată în considerare din următoarele motive:
        – în anunţul de participare nu este precizată în mod explicit posibilitatea depunerii unor oferte alternative;
        – respectiva ofertă alternativă nu respectă cerinţele minime prevăzute în caietul de sarcini;
        d) nu asigură respectarea reglementărilor obligatorii referitoare la condiţiile specifice de muncă şi de protecţie a muncii, atunci când această cerinţă este formulată în conformitate cu prevederile art. 34 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă;
        e) preţul inclus în propunerea financiară depăşeşte valoarea fondurilor care pot fi disponibilizate pentru îndeplinirea contractului de achiziţie publică respectiv;
        f) în urma verificărilor prevăzute la art. 202 şi 203 din ordonanţa de urgenţă se constată că oferta prezinta un preţ neobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează a fi furnizat, executat sau prestat, .
        (2) Oferta este considerată neconformă în următoarele situaţii:
        a) nu satisface cerinţele caietului de sarcini;
        b) conţine propuneri referitoare la clauzele contractuale care sunt în mod evident dezavantajoase pentru autoritatea contractantă;
        c) conţine în cadrul propunerii financiare preţuri care nu sunt rezultatul liberei concurenţe şi care nu pot fi justificate. ”
        Deci unde este referirea???

admin
          Keymaster

Căutaţi varianta actualizată a HG 925/2006 care include la art. 36 alin. 1 şi litera b indice 1 introdusă ulterior care face referire la cele menţionate de mine.

bogdan
            Participant

exista hg 92 sau lipseste o cifra?

daniela l
              Participant

Este vorba de hg 925

In Hotararea nr. 1337/27.09.2006 privind completarea HG 925/2006 se mentioneaza:

1. La articolul 36 alineatul (1), după litera b) se introduce o nouă literă, litera b1) cu următorul cuprins:

“b1) a fost depusă de un ofertant care, în ultimii doi ani, din motive imputabile acestuia nu şi-a îndeplinit sau a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile contractuale, fapt care a produs sau este de natură să producă grave prejudicii beneficiarilor acestuia. Modul de îndeplinire a obligaţiilor contractuale se dovedeşte prin mijloace precum certificatele/documentele prevăzute la art. 188 alin. (1) lit. a), alin. (2) lit. a) si alin. (3) lit. a), din ordonanţa de urgenţă;”

admin
              Keymaster

Am “mâncat o cifră”! Este HG 925/2006 cu modificări şi completări ulterioare! Am modificat greşeala şi în replica mea de mai sus!

DOINITA
      Participant

Am si eu o intrebare:In legatura cu interpretarea noilor CPV-uri….33696500-0=cpv-ul,,Reactivi si produse de contrast”.Vreau sa cumpar ,,Reactivi pt.analizele de sange” cu cpv-ul 33696200-7,,Reactivi pt.determinarea grupelor de sange “cu cpv-ul 33696100-6 si ,,Reactivi pt. electroforeza “cu cpv-ul 33696600-1 Procedura de cumparare o fac pe fiecare cpv in parte?Tin cont de primele 2 cifre-diviziuni,de cele 3 cifre-grupe,de cele 4 cifre-clase de cele 5 cifre-categorii?Sau pe cpv-ul principal, 33696500-0 ceea ce mi se pare aiura….Eu inteleg ca daca aceste 3 produse au cpv-uri diferite,cumpararea se face pe fiecare cpv in parte pe toata perioada unui an financiar .Si mai inteleg ca ,daca aveam un alt reactiv ce nu avea un cpv clar atunci il incadram la cpv-ul principal:33696800-1?

admin
        Keymaster

Toate CPV-urile din exemplul dumneavoastră au 6 cifre relevante aşa că se află pe poziţie de egalitate şi da se poate face achiziţie pe fiecare cod CPV/an fiscal, fără a se ţine cont de celelalte coduri enumerate indiferent de sistemul de clasificare luat în calcul liniar sau piramidal.
        Codul principal în schimb nu este cel indicat de dvs. ci cel care are cu un 0 în plus la final adică 33696000-5 “Reactivi şi produse de contrast”.

DOINITA
          Participant

Multumesc,am inteles…….si va datorez oexplicatie:
          33696000-5 Reactivi şi produse de contrast
          33696100-6 Reactivi pentru determinarea grupelor sanguine
          33696200-7 Reactivi pentru analize de sânge
          33696300-8 Reactivi chimici
          33696400-9 Reactivi izotopici
          33696500-0 Reactivi de laborator,
          33696600-1 Reactivi pentru electroforeză
          33696700-2 Reactivi pentru urologie
          33696800-3 Produse de contrast pentru utilizare în radiologie……….m-am grabit si am copiat altceva

Viewing 2 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.