Acasă › Forums › Solutionarea litigiilor privitoare la achizitii publice › contract
- This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 13 years, 2 months ago by
LiaMia.
-
AuthorPosts
-
-
13/03/2013 at 07:15 #5653
marien
ParticipantVa rog sa-mi spuneti cine are atributia sa incheie un contract de achizitie? Cel care face achizitia sau juristul.
Cel care face achizitia prin raporul procedurii aduce la cunostinta conducerii cui i se atrubuie contractul, pretul si atributiile din caietul de sarcini, compartimentul juridic intocmeste contractul fiind in act cu efecte juridice. Gresesc? Astept raspunsurile voastre, multumesc.Va rog sa-mi spuneti cine are atributia sa incheie un contract de achizitie? Cel care face achizitia sau juristul.
Cel care face achizitia prin raporul procedurii aduce la cunostinta conducerii cui i se atrubuie contractul, pretul si atributiile din caietul de sarcini, compartimentul juridic intocmeste contractul fiind in act cu efecte juridice. Gresesc? Astept raspunsurile voastre, multumesc. -
13/03/2013 at 15:19 #13511
LiaMia
ParticipantCred ca depinde de obiceiuri, de modul de organizare a institutiei, de atributiile fiecarui angajat inscrise in fisa postului, dar cel mai corect este sa respectam litera legii. Dupa aparitia OUG 34 am inteles si am implementat aproape tot ce a gandit legiuitorul, mai putin infiintarea compartimentului intern specializat. Conducerea s-a opus fara sa-mi dea explicatii. Probabil orgolii. Nu am insistat. Daca iei fiecare capitol din lege si urmaresti cronologic pasii achizitiei vei intelege ca toate documentele se intocmesc in compartimentul intern specializat. Juristul poate sa indrepte sau sa modeleze clauzele pur juridice/penale, dar partea din caietul de sarcini care cuprinde obiectul achizitiei, termene de realizare, garantii, cum se realizeaza achizitia, etc, nu are cum sa le stie juristul si poate nici nu le intelege foarte bine , perfectionandu-te nici nu vei mai avea nevoie prea mult de parerea lui decat in cazuri sofisticate. Sfatul meu este sa concepi singur contractul, dupa modelele ANRMP. Cu juristul poti colabora la intocmirea clauzelor penale de exemplu.
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.